Tépik az OTP-t

Pénteken a japán Nikkei 225 újabb 15 éves történelmi csúcsra emelkedett, köszönhetően az EKB sajtótájékoztató utáni optimista befektetői hangulatnak. A szélesebb körű Topix is több mint 1 százalékot tudott erősödni. A japán részvénypiacot az exportvállalatokon keresztül a gyengülő jen is segítette.
portfolio.hu, 2015. március 6. péntek, 09:42
Fotó: Napi.hu

Az európai tőzsdék vegyes képet mutatnak, a DAX 0,1 százalékot emelkedik, a CAC 40 és a FTSE pedig 0,2 százalékot gyengül.

A hazai tőzsdén a BUX index és a MOL 1 százalékot, a Richter 0,9 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 0,3 százalékot gyengült. Az OTP ma hajnalban tette közzé gyorsjelentését, melyben a magyar és a bolgár bankon kívül minden operációban veszteséges lett. Ennek ellenére a bankpapír árfolyama közel 2 százalékot erősödött a nyitás óta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK