Tépik az OTP-t Putyin szavaira

Vlagyimir Putyin szavaira tovább emelkedett az OTP-részvények árfolyama a BÉT-en, akárcsak két héttel korábban.
Napi.hu, 2014. március 18. kedd, 13:38
Fotó: Napi.hu

A jelek szerint ha Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az ukrajnai helyzettel kapcsolatban, fel lehet készülni az emelkedésre az OTP piacán.

Akárcsak két héttel ezelőtt, az orosz elnök szavai nyomán kibontakozó optimizmusban tovább emelkedett a bank részvényeinek árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. Rövid idővel ezelőtt már 4000 forinton is járt a bankpapír árfolyama, majd 3965 forintig csúszott vissza, de ez is közel 4,5 százalékos drágulást jelent.

A Richtert sem hagyta érintetlenül a jókedv, a gyógyszerrészvény másfél százalékos drágulást követően 3688 forinton veszik. A Molt egy százalékkal, 12 855 forintig emelkedett, a Magyar Telekom 314 forinton jár, ez 0,8 százalékos esés a tegnapi záróértékhez képest.

Az OTP-nek jól jött a tegnapi alkotmánybírósági döntés is a devizahitelekkel kapcsolatban, az igazi megkönnyebbülést azonban az orosz elnök szavai jelenthették, aki kifejtette, hogy Oroszországnak nem célja Ukrajna feldarabolása. Emlékezetes, hogy a bankpapír két héttel ezelőtt hasonló rallyt produkált, akkor az orosz elnök televíziós interjújában arról beszélt, hogy nem tervez katonai beavatkozást Ukrajnában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK