Térdre rogyott az OTP, vérengzés a piacon

Lefelé csorgásból meredek zuhanásba váltott az OTP árfolyama, a bankpapírral nemrég 5 százalékos mínuszban 4621 forinton kereskedtek. A piac többi része sem néz ki túl jól.
NAPI, 2009. szeptember 2. szerda, 14:45

Nem sokkal kettő után térdre rogyott az OTP-árfolyam, a tegnap még az ötezres szinttel kacérkodó bankpapírhoz nemrég 4621 forinton is hozzá lehetett jutni, ami 5 százalékkal marad el a keddi záróértéktől.

De a többi vezető részvény sem szerepel sokkal jobban. A 2,8 százalékos mínuszban forgó Molt úgy tűnik, már csak pillanatokig tartja meg a 14 ezer forintos szint, és hasonló mértékben gyengülnek a Richter papírok is. A legjobban az értékéből 2 százalékot veszítő, legutóbb 754 forinton gazdát cserélő Magyar Telekom tartja magát.

A vezető részvények zuhanása közepette természetesen esik a BUX is, az irányadó mutató fél három után 18548 ponton, keddi záróértékénél 3,4 százalékkal alacsonyabban állt.

Az FHB-papírok 6 százalékos gyengülés után ismét ezer forint alatt forogtak, és az AAA-tulajdonosok is hasonló mértékű gyengülést kénytelenek elkönyvelni.

Szinte nem is akad olyan részvény a BÉT-en, ami komolyabb forgalom mellett emelkedni tudna.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK