Makrofronton az jelentette a rossz hírt, hogy a múlt hónapban - a repülőgépek iránti kereslet januári zuhanása miatt - a vártnál jóval nagyobb mértékben, több mint 10 százalékkal csökkent a tartós javak megrendelésállománya az USA-ban.
A DJIA 0,1 százalékkal 11 061,85 pontra süllyedt, az S&P-500 hasonló nagyságú, ám pozitív irányú elmozdulással 1289,43 ponton zárt, míg a Nasdaq Composite 0,3 százalékkal 2287,04 pontra emelkedett.
Az egyes részvényeket tekintve a Dow-kosárba tartozó Intel annak ellenére drágult, hogy korábban egy brókercég leminősítette a chipgyártó papírjait, a célárat peig 31 dollárról 23 dollárra módosította. (Ez a célár a pénteki záráshoz képest közel 13 százalékos prémiumot jelent.) A General Motors részvényei nagyot estek, de vele tartottak a Visteon autóipari beszállító cég papírjai is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!