Terroristákkal nem üzletel az Intel

Az amerikai tőkepiaci felügyelettől meglehetősen szokatlan megkeresésre válaszolva az Intel leszögezte, hogy nem köt üzleteket a "terrorizmust támogató államok" listáján szereplő országokkal.
NAPI, 2009. augusztus 7. péntek, 09:26
Fotó:

A SEC még korábban küldött egy levelet az Intelnek, amelyben arra szólította fel, hogy tisztázza, milyen termékeket vagy technológiákat adott át a "terrorizmust támogató államok" listáján található Kubának, Iránnak és Szíriának - írja a Marketwatch.

Válaszában a chipgyártó leszögezte, a társaság szabályzata tiltja a különféle kereskedelmi embargó alá tartozó államokkal való üzletkötést, így sem közvetlenül, sem közvetetten nem került sor ilyenekre.

A vizsgálat hátterében sajtóértesülések szerint az állhat, hogy az Intel éves jeletésének egyik rubrikájában az "Intel a Közel-Keleten" kifejezés található, illetve egy 2008 májusi hírügynökségi tudósításban az szerepelt, hogy Kubában Intel Celeron processzorokkal futó PC-k is találhatók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK