A vezérigazgató a Bloomber hírügynökségnek elmondta, Magyarországon a hitelkínálat jelenleg szűkös és a fogyasztók jelenleg hitelből finanszírozzák mindennapos kiadásaikat. Az idei EBITDA tervet augusztusban mérsékelte a Telekom vezetése, a jelenlegi várakozások szerint 2 százalékkal eshet a csoport árbevétele. Mint a vezérigazgató elmondta, az EBITDA akár 5 százalékkal is csökkenhet idén, a korábbi előrejelzés legfeljebb 2 százalékos esésről szólt.


A Magyar Telekom továbbra is keresi az akvizíciós célpontokat a magyar piacon, ahol a kis és közepes méretű cégeket érzékennyebben érinti a visszaesés. A cég elsősorban helyi kábelszolgáltatókat vizsgál. Nem tettek le azonban a nemzetközi terjeszkedési tervekről sem, ha a környező országokban az állami tulajdonú cégek eladása ismét szóba kerülne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!