Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 3 éves kötvényből a 17 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre szokatlanul nagy, összesen 65,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva az adósságkezelő 25 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. A közel négyszeres lefedettség mellett az átlaghozam 4,14 százalékos lett. Ez 16 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi 3 éves másodpiaci referenciahozamnál és 5 bázisponttal marad el a két héttel ezelőtti hasonló futamidejű kibocsátás átlaghozamától.

Tegnap a visszavásárlási aukció keretében 2 éves hátralévő futamidejű papírtól "szabadultak" meg a befektetők 54 milliárd forint összegben, és részben emiatt is lehetett most ilyen erős a vételi érdekelődés a 3 éves aukción.

Az 5 éves kötvényből a 12 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre 32,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó 16 milliárd forintnyit fogadott el. A közel háromszoros lefedettség mellett 4,8 százalékos átlaghozam alakult ki. Ez bár 15 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi 5 éves másodpiaci referenciahozamnál, de közben 19 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti 5 éves kibocsátás átlaghozamát.

A 10 éves kötvényből 9 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg az ÁKK, de 28,2 milliárd forintnyit nyújtottak be vételi ajánlatként az elsődleges forgalmazók, így 13 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. Az elfogadott ajánlatok átlaghozama 5,8 százalékon alakult. Ez 11 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi 10 éves másodpiaci referenciahozamnál, és 36 bázisponttal haladja meg a két héttel ezelőtti hasonló kibocsátás átlaghozamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!