Terv szerint nyomott a Nyomda

A várakozásoknak megfelelően enyhén csökkenő árbevételről és eredményről adott számot az Állami Nyomda gyorsjelentésében, kisebb visszaesés a tavalyi rendkívüli tételek miatt várható volt.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 20:06
Fotó:

Nem okozhatott különösebb meglepetést az Állami Nyomda tegnap publikált gyorsjelentése, a társaság szinte hajszálpontosan hozta a Concorde által egy hete közölt előrejelzés adatait. A társaság árbevétele 8 százalékkal esett vissza az egy évvel korábbi első félévhez képest, ezt az elemzők a tavalyi EP választásból származó bevételek elmaradásának tulajdonították előzetesen. A csoport költségei is alacsonyabbak voltak az egy évvel korábbinál, az üzemi profit 695 millió forint lett, ez valamivel 5 százalékot meghaladó visszaesés (a cég a január elsejétől konszolidálja a közös vezetésű vállalatait, a korrigált számok a konszolidációs hatás nélküli eredményt mutatja). A nettó profit 573 millió forint lett, az egymilliárd forintos EBITDA nagyjából a tavalyi értéknek felel meg.Az üzletágak közül 24 százalékos bevételcsökkenést volt kénytelen elkönyvelni a biztonsági termékekkel és megoldásokkal foglalkozó, elsősorban a biztonsági eszközök értékesítésének és a gépjármű értékesítések visszaesése miatt a forgalmi engedélyekhez szükséges érvényesítő címkék eladásainak csökkenése miatt. A kártyagyártásból és megszemélyesítésből származó bevételek 8 százalékkal nőttek, a csoport szerkezeti átalakításának (a közös cégek konszolidálása) köszönhetően a nyomtatványok gyártása, megszemélyesítés és adatfeldolgozás üzletág 34 százalékkal növelte bevételeit. A hagyományos nyomdatermékek bevétele 19 százalékot csökkent. Zsámboki Gábor vezérigazgató elmondása szerint a cég idén hozni tudja tavalyi teljesítményét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK