A Goldman Sachs és a Morgan Stanley megismételte, hogy a Teslát hosszú távon továbbra is pozitívan ítélik meg, ámde jelenlegi értékén alulbecsülik a kockázatokat, ideértve a verseny fokozódását az elektromos autók gyártásában.

A nagy autógyártók, köztük a General Motors és a Ford Motor amerikai vállalatok, az elektromos autók fejlesztésére és gyártására fordított befektetéseiket megduplázva bővítették kínálatukat azzal a céllal, hogy jó pénzt keressenek az önmagát a hagyományos autók legígéretesebb alternatívájaként pozicionáló szegmensben.

QP | Quality Placement

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborút, a kereslet rövid távú alakulását, a tőkeigényeket és a technológiai versenyt övező kockázatok olyan kulcsfontosságú tényezők, amelyek lefelé ható nyomást gyakorolnak az árfolyamra. Érdemes erre nagyobb figyelmet fordítani - írta Adam Jonas, a Morgan Stanley elemzője pénteki elemzésében az MTI szerint.

A Morgan Stanley semlegesről alulsúlyozásra, míg a Goldman Sachs vásárlásról semlegesre változtatta a Tesla részvényeinek ajánlását. A Goldman azonban 925 dollárról 950 dollárra emelte a Tesla célárfolyamát, mondván, hogy a vállalat alapjai erősebbekké váltak. A Morgan Stanley viszont 680 dollárról 650 dollárra csökkentette a célárfolyamot, ami megfelel a medián célárnak.

A Nasdaqon jegyzett Tesla 5,09 százalékos mínuszban, 972,84 dolláros árfolyamon zárt csütörtökön, ami több mint 360 százalékkal több az egy évvel korábbi árfolyamnál. Az elmúlt 52 hét alatt 210,40 dollár és 1027,36 dollár között mozgott az árfolyam. Pénteken 0,90 százalékos emelkedéssel, 981,65 dolláron indult a kereskedés a Tesla-részvényekkel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!