Az elektromosautó-gyártónak világszerte több mint 25 000 szupertöltővel rendelkező hálózata versenyelőnyt biztosított. Eközben más autógyártók szövetségeket kötöttek, vagy startupokba fektettek be a töltőláncok kialakításához, miközben az új elektromos járművek piacra lépését siettetik - írja a Reuters.

"Még ebben az évben megnyitjuk a Supercharger-hálózatunkat más elektromos járművek előtt" - mondta Musk kedden, hozzátéve, hogy idővel a Tesla töltőhálózatát minden országban megnyitják minden e-autó előtt.

Németország közlekedési minisztere a múlt hónapban azt mondta, hogy megpróbálja meggyőzni a Teslát, hogy nyissa meg töltőhálózatát más autógyártók előtt, hogy megkönnyítse az elektromos járművek vezetőinek a közlekedést. Az Egyesült Államokban Joe Biden elnök kormánya a múlt hónap végén felkarolta a szenátus kétpárti megállapodását, amely 1200 milliárd dollárt (366 744 milliárd forintot) fordít infrastrukturális projektekre, köztük 7,5 milliárd dollárt (2300 milliárd forintot) az elektromos járművek infrastruktúrájára, beleértve a töltőállomásokat is. 

Az olyan töltőcégek, mint a Blink Charging, az EVgo, a ChargePoint Holdings és a Volkswagen Electrify America szintén töltőhálózatokat építenek ki az Egyesült Államokban. A töltőinfrastruktúra javulása az Egyesült Államokban több amerikait ösztönözhet az elektromos járművek vásárlására, ami a General Motorsnak és a Ford nagyon szükséges a Tesla elleni harcban.

A Tesla szupertöltője már Magyarországon is elérhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!