A nyitás után vegyes elmozdulás jellemezte a főbb tengerentúli részvényindexeket: a Dow Jones kismértékű mínuszt, a főleg technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq viszont közel 0,8 százalékos többletet gyűjtött össze a kereskedés első felében. A Bloomberg beszámolója szerint a befektetők egy része a profitrealizálás mellett döntött a korábbi emelkedést követően, ugyanakkor optimizmust hoztak a piacra az újabb felvásárlási hírek. A Goldman Sachs befektetési bank és a TPG Inc. 27,5 milliárd dollárért megvásárolja az Alltel Corp. távközlési céget: az ötödik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató részvényesei papíronként 71,50 dollárt kapnak, ami közel 10 százalékkal meghaladja a pénteki tőzsdei záróárat. Az Alltel földrajzi értelemben az USA legnagyobb hálózatát működteti. A hírre az Alltel részvényei jókora forgalom mellett közel hét százalékkal értékelődtek föl. A pénteki drágulás után további egy százalékkal emelkedett a General Electric jegyzése, miután a társaság 11,6 milliárd dollárért eladja műanyaggyártó részlegét a Saudi Basic Industries társaságnak. A tőzsdei összefoglalókban szinte kizárólag felvásárlási hírekkel lehetett találkozni, a Yahoo sem volt kivétel, a társaság egymilliárd dollárért veheti meg a brit Bebót. A Yahoo-részvények a hírre kismértékben veszítettek értékükből. A Dow Jones végül 0,10 százalékkal, 13 542,88 pontra csökkent, a Nasdaq viszont 0,80 százalékkal, 2578,79 pontra, a Standard & Poor’s–500 pedig 0,15 százalékkal, 1525,10 pontra emelkedett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!