A BUX a kezdeti megugrás után lejjebb esett, majd visszakapaszkodott, és csendes oldalazgatással töltötte a napot; az index végig a pozitív tartományban járt. A forint árfolyama sem mozdult, viszonylag továbbra is erős a hazai fizetőeszköz. A BUX végül záráskor is még 1,5 százalékkal nyereséget jelentő sávban honolt, ez 21 535 pontos zárást jelent. A vezető részvények, régen látott gyenge forgalom mellett mind emelkedtek tegnapi záróértékükhöz képest. Legnagyobb mértékben a Mol emelkedett, az olajpapír részvényei utoljára 20 450 forinton cseréltek gazdát, ami 2,28 százalékos bővülést jelent. Szemmel láthatólag a Mol-részvényeket nem viselte meg, hogy csütörtökön és pénteken is esett az olaj ára. Az elmúlt napokban nem szerepeltek rosszul a banki papírok, ezért talán nem meglepő, hogy az OTP árfolyam is 1 százalékkal emelkedett 6870 forintra. A Magyar Telekom 814 forinton zárt, ami 1,5 százalékos nyereséget jelent, de a Richter 34 695 forintos záróára is 0,9 százalékos nyereséget hozott a befektetőknek. A kisebb papírok közül az elmúlt napok látványos bukását előadó FHB megfordult, és pénteken 7,5 százalékkal 1360 forintra drágult, azaz jócskán lekörözte a szektortárs OTP-t. Az Egisre ugyancsak hathatott a Richter pozitív hatása, így a papír végül 1,5 százalékkal 15 940 forintos szintre emelkedett. A nap nyertesei közé tartoznak még az ELMÜ, a Pannonflax, az AAA Autó és a Humet részvényei, amelyek 6,4, 4,4, 4,1 és 3,9 százalékos nyereséggel zártak. Rosszul szerepelt viszont a techszektor: a Freesoft és Econet részvényei 3,3 és 0,8 százalékot estek, míg a Synergon gyakorlatilag stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!