Nem sikerült a nullszaldó körüli eredményt hoznia a Keg-nek a tavalyi évben- derül ki a társaság éves közgyűlésére készített beszámolójából. A cég ugyanis tavaly 826 millió forint veszteséget szenvedett el, szemben az egy évvel korábbi 116 millió forinttal. Az árbevlétel ugyan 1,36 milliárd forintról 1,89 milliárd forintra emelkedett, de ez annak tudható be, hogy a takarmányértékesítés jelentős bevétele egy évvel korábban még nem volt a társaságnál. A gázforgalom ugyanis csökkent a cégnél.

A gyorsjelentés szerint a tavalyi évet még mindig az elhúzódó gazdasági válság hatásai jellemezték. Az export és tartályos üzletág forgalmát meghatározó ipari felhasználás visszaszorult, és a 2010. évi növekedés ellenére sem tudott visszakerülni a válságot megelőző szintre. A háztartások jövedelmeinek zsugorodása következtében kisebb volt a lakossági fogyasztás is, ugyanakkor az alapanyag beszerzéssel kapcsolatos költségek növekedtek. A gyorsjelentésből ráadásul az is látszik, hogy finanszírozási gondok is vannak a társaságnál.

A gyorsjelentés szerint ugyanis az export forgalmat elsődlegesen finanszírozási nehézségek miatt nem sikerült bővíteni, és a saját tulajdonú tartályok telepítései - szintén finanszírozási okok miatt - elhúzódnak. A jövővel kapcsolatban annyit közöltek, hogy a szintetikus gázrendszerrel kapcsolatos projektek térnyerését tekintik az egyik legfontosabbnak, és ennek első állomása a Magyar Suzuki Zrt-nél kialakított rendszer. A palackos gázforgalmazás területén tovább folytatják kereskedelmi hálózat fejlesztését, illetve stratégiai kérdésként kezelik a logisztikai szolgáltatások körének és volumenének bővítését. Exportban a balkáni országokba szeretnének többet eladni. Mindezek mellett a költségek további lefaragását is ígéri a cég amire nagy szükség is lenne a jelenlegi számok alapján.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!