A délelőtt elért 19 240 pontos napon belüli csúcsot, majd az ezt követő kisebb esés után beállított 19 098 pontos mélypontot csak 142 pont választja el egymástól, a kereskedés utolsó három órájában pedig ennél is mérsékeltebb volt a mozgás, a BUX értéke egy tapodtat sem mozdult. Végül 0,1 százalékos emelkedéssel 19 185 ponton zárt a pesti részvénykosár mutatója. A befektetők nem érdeklődtek igazán a részvényekért, vagy csak nem volt kedvük kereskedni, mindenesetre még az utóbbi hónapok átlagától is elmaradó, alig több, mint ötmilliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények.

Nagyobb hazai piacmozgató hírek nem voltak, így a BUX nagyjából együtt mozgott a régiós indexekkel - a nemzközeti piacokon uralkodó pozitív hangulat nem szürődött át. A blue chipek vegyesen zártak, közülük csak a két nagypapír emelkedett. Az OTP 0,7 százalékkal 4562 forintra ugrott, ami nem sokkal marad el délelőtt napon belüli csúcsától. A Molnak 0,2 száazlékos erősödésre futotta, így a legnagyobb BUX-komponens olajpapír 18 550 forinton fejezte be a napot.

A Magyar Telekom a zárószakasz előtt háromforintos pluszban volt, végül azonban 1 forintos mínuszba rántották, így 396 forinton végzett. Nem volt jó napja a Richternek sem, a papír nagyrészt mínuszban tartózkodott, és 0,8 százalékos eséssel, 36 900 forintos kurzuson fejezte be a csütörtököt. A délelőtt komoly mínuszból felpattanó Egist a zárószakasz repítette 18 410 forintra, ami 0,7 százalékos felértékelődést jelent. A Pannergy magához képest kiemelkedő, 70 millió forintos forgalommal forgott - délután egy nagyobb pakettet önthettek a piacra, ekkor ugyanis közel 15 százalékot esett az illikvid papír árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!