A Mol ezúton közli, hogy az OMV jelenlegi, a Mol nevét jogosulatlanul felhasználó reklámkampányáról nem tudott és ahhoz semmilyen módon nem járult hozzá. Figyelemmel a reklám félrevezető tartalmú sugallatára, a Mol levélben juttatja el álláspontját az OMV-hez, kérve hirdetési gyakorlatának megváltoztatását, valamint az objektív tájékoztatás szempontjait szem előtt tartva a PSZÁF-hez, a Versenyhivatalhoz és az Önszabályozó Reklámtestülethez fordul. A Mol megítélése szerint a reklámkampány megtévesztő, mert szövegével és a Mol nevének említésével az sugallhatja, hogy a két cég között az egyesüléshez vezető szorosabb együttműködés van kialakulóban. A társaság leszögezi, hogy semmilyen – az egyesülést célzó – megállapodásról nem tárgyal az OMV-vel, és versenyjogi szempontból rendkívül aggályosnak tartja az OMV elképzelését. A Mol felkéri versenytársát, hogy a vállalat nevét ne szerepeltesse reklámjaiban, és haladéktalanul tegyen lépéseket a reklám megtévesztő jellegének megszüntetése érdekében. „Az OMV jelenlegi kommunikációs kampánya azon kívül, hogy jogi és etikai szempontból is aggályos, újabb példája versenytársunk önmagával folytatott dialógusának és kettős beszédének” – tette hozzá Ferencz. I Szabolcs, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!