Tipródás várható a tőzsdén

Hiába emelkedett sokat Amerika pénteken, mostanra alábbhagyott az optimizmus, így vegyes hatásokkal indulhat a budapesti kereskedés.
NAPI, 2009. augusztus 10. hétfő, 08:53
Fotó:

Külföldről vegyes hatások érkeznek, az Ázsiai piacok között emelkedésre is volt példa, a kínai részvények viszont tovább estek. A határidős indexek kisebb mínuszban tartózkodnak. Ilyen hatások között leginkább a tipródás lehet jellemző a BÉT kereskedésére, és fontosabb makroadatok sem segítik az irány megtalálását - vélekedett Nyári Zsolt a KBC üzletkötője.

Az OTP-nél folytatódhat a tetőépítés, és bár sokan várnak korrekciót a múlt hét látványos emelkedése uután, ennek ellene szól, hogy gyorsjelentés előtt egy héttel nem szokták nagyon beadni a bankpapírt. 
 
A Mol pénteken elég sokat esett, itt érdektelen kereskedésre lehet számítani, a Telekom pedig valószínűleg esett annyit, hogy elég legyen a korrekcióból. A Richter esetében egyelőre nem látszik, hogy mi adhatna lökést az árfolyamnak. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK