Tiszaújvárosban fejleszt a Mol-cég

A Mol-csoporthoz tartozó tiszaújvárosi Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt. Tiszaújvárosban építi fel a gumigyártáshoz használatos butadién kinyerő üzemét, korábban Pozsony is a beruházás lehetséges helyszíneként szerepelt.
MTI-Eco, 2012. július 10. kedd, 16:05
Fotó: Napi.hu

Megszületett a döntés, Tiszaújvárosban épül a butadién gyár, nem Pozsonyban - fogalmaz közleményében Mengyi Roland (Fidesz), a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Tiszaújváros országgyűlési képviselője. Májusban derült ki, hogy a TVK mintegy 30 milliárd forintért új üzemet épít, akkor azonban még nem dőlt el, hogy Pozsonyban vagy Tiszaújvárosban. A korábbi híradás szerint a Mol és a TVK igazgatósága is elfogadta a 130 ezer tonna éves kapacitású gyár felépítésére vonatkozó javaslatot, a vegyi cég számításai szerint az új gyár 2014-re tervezett üzembelépésével 8-15 milliárd forinttal
nőhet a társaság eredménye. A TVK eddig feldolgozatlan formában adta el a terméket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK