Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az árbevétel és az EBITDA-eredmény 10 százalékos növekedését várja idén a Rába - hangzott el a vállalat negyedéves teljesítményét bemutató sajtótájékoztatón. A társaság, bár erre többen spekuláltak, nem számít jelentős bevételre ingatlanértékesítésből. Ez nem jelenti azt, hogy a menedzsment nem dolgozik a győri Engel-projektből való kiszálláson, ám a tervekben nem számoltak vele. A futómű rendelésállomány jobb, mint az az üzleti tervekben szerepel.

Az idei egyik rendkívüli közgyűlésen az állam várhatóan átrendezi majd az igazgatóságot és az felügyelőbizottságot. A menedzsment meglátása szerint a cég vevői számára fontos a Rába tőzsdei jelenléte, de hogy ezzel kapcsolatban mi a fő tulajdonos magyar állam terve - arról nincs tudomásuk - mondta el Pintér István elnök-vezérigazgató.

A fókusz továbbra is a futómű üzletágon lesz, itt új termékekkel szeretne megjelenni a cég, s új stratégiai szerződéseket kötne nemzetközi partnereivel. De igyekszik beilleszteni az európai autóipar vérkeringésébe az alkatrész üzletágat is, szeretne elmozdulni az egy termék-egy vevő pozíciójából.

A stratégia - amely szerint a társaság globális piacvezető szereplőkkel igyekszik szorosra fűzni kapcsolatait - kezd beérni, de a határtalan növekedés korszaka, ami a válság előtt látszott, a következő 10 évben biztos nem fog visszatérni - mondta Pintér István. A válságot viszonylag stabilan vészelte át a cég, amely biztos pénzügyi lábakon áll - tette hozzá a cégvezető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!