Tíz bázispontos hozamcsökkenés az MNB-kötvények mai aukcióján

A húsvéti ünnepek miatt ma tartották a Magyar Nemzeti Bank (MNB) három hónapos futamidejű kötvényeinek aukcióját. Az MNB 87 milliárd forint értékben ajánlott fel papírokat, amire közel kétszeres, 169,22 milliárdnyi ajánlat érkezett be, s a jegybank végül 86,98 milliárd forint értékben értékesített kötvényeket. Az elfogadott hozamok 10,95-11,20 százalék között szóródtak, az átlaghozam 11,11 százalék lett, ami 10 bázispontos csökkenést jelent a legutóbbi aukcióhoz képest.
Ádám Viktor, 2001. április 13. péntek, 13:24
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK