10 014 ponton fejezte be a kereskedést a Dow Jones Industrial, ez alig 5 ponttal magasabb a hétfői záróértékhez képest, az S&P 500-as index 0,5 ponttal tudott feljebb kapaszkodni a keddi kereskedés során, 1049 pontig. Ennél jó fél százalékkal magasabban is jártak a vezető mutatók, azonban a nap közben publikált jelentés a Fed legutóbbi üléséről meglehetősen elvette a szereplők kedvét a vásárlástól.

Több Fed kormányzó is jelezte ugyanis, aggódnak, mivel a gazdaság talpraállása jóval lassabban és nehezebben megy annál mint amire korábban számítottak.

A vezető indexeknek tegnapi teljesítményükkel tíz éve a legrosszabb augusztusi hozamot sikerült összehozniuk, utoljára 2001 augusztusa sikeredett ennyire gyengére a Marketwatch statisztikái szerint. Sőt a Dow Jones Ipari Átlag 5 éve nem zárta mínuszban az augusztus hónapot, most 4,3 százalékkal csökkent az értéke, s ez igaz a 4,7 százalékkal eső S&P 500-as indexre és a több mint 6 százalékkal lemorzsolódó Nasdaq Composite-ra is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!