Tíz hónapos csúcson Európa

Tíz hónapja nem látott magasságokba emelkedtek az európai vezető tőzsdeindexek a gazdaság talpraállásával kapcsolatos remények nyomán.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 18:39

Folytatódott a múlt heti rally a vezető európai részvénypiacokon, s ezzel az indexek tavaly ősz óta nem látott csúcsokra kapaszkodtak. A DAX index 57 pont emelkedés után 5519 ponton zárt, a CAC-40 36 ponttal magasabban, 3652 ponton. A The FTSEurofirst 300 index 0,8 százalékkal ugrott, 974 pontra, s ezzel már 17 százalékkal áll magasabban, mint január elején.

A német és a francia piacon egyértelműen pénzügyi szektor volt a húzóerő, mindkét tőzsdén 3 százalékkal emelkedett a banki papíprok alindexe, Londonban viszont az alapanyaggyártó cégek vitték a hátukon az emelkedést, átlagosan 4 százalékkal emelkedtek a szektor képviselői.

Az emelkedés indokaként a kommnetárok a múlt hét végi okokat ismételték, miszerint a világgazdaság talpraállásának lehetőségét egyre több befektető veszi komolyan.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK