A Konzum alaptőkéjét a mostani 29 284 159 darab 25 forint névértékű törzsrészvény helyett 292 841 590 darab 2,50 forintos törzsrészvény fogja alkotni. A darabolás a társaság alaptőkéjének összegét és az "A" sorozatú részvényekhez kapcsolódó egyéb jogokat nem érinti, a sorozat össznévértéke változatlan marad - írja az MTI.

A közgyűlés felhatalmazta továbbá az igazgatóságot a társaság által kibocsátott törzsrészvények - akár a BÉT-en, akár tőzsdén kívül történő - megszerzésére legfeljebb az alaptőke 5 százalékának mértékéig. A felhatalmazás kiterjed a saját kibocsátású kamatozó kötvények megszerzésére és elidegenítésére is, és 18 hónapra szól.

A részvényesek döntöttek arról is, hogy a társaság székhelyét az 1062 Budapest, Andrássy út 59. szám alá helyezik át az 1065 Budapest, Révay utca 10. szám alól.

Az alapszabály továbbá kiegészült több tevékenységgel: fűrészárugyártás, falemezgyártás, fémfelület-kezelés, acél tárolóeszköz gyártása, könnyűfém csomagolóeszköz gyártása, konyhabútorgyártás, film-, videogyártás, televíziós műsorfelvétel utómunkálatai, film-, video-, televízióműsor-gyártás.

Kéünk forrása: BÉT

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!