Tizedével csökkent a Tvnetwork profitja

A tőzsdén egy héttel ezelőtt debütáló Tvnetwork NyRT. bevétele 59 százalékkal 1 064 millió forintra emelkedett 2006 első félévében.
Kovács Balázs, 2006. augusztus 14. hétfő, 07:53
Fotó:

A kedvező folyamat elsősorban az előfizetők számának megugrásával magyarázható, másodsorban a kábeltelevízió szolgáltatás terén január elsején életbe léptetett áremelésekkel. Az EBITDA közel duplájára emelkedett, a 87,2 százalékos javulás 257 millió forintos értéket jelentett az egy évvel korábbi 137 millió után. Az adózás utáni eredmény a föntebb említett kedvező folyamatok ellenére csökkent, a társaság 8,9 százalékkal kevesebb adózás utáni eredményt termelt, mint 2005 első felében egészen pontosan 33,7 millió forintot. A profit csökkenése elsősorban a magasabb amortizációnak és a devizahiteleken elszenvedett árfolyamveszteségnek volt betudható.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK