Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A tengerentúli befektetők kétkedéssel viszonyultak a hétfői európai értékpapír-piaci emelkedéshez, így a kedden megindult kereskedési hét első pillanataiban jellemző lelkesedés gyorsan alábbhagyott. Kezdetben a New York-i tőzsde irányadó indexei fél százalék körüli emelkedést jeleztek, az S&P-500 a kereskedés első felében elért maximumához képest 3 ponttal került lejjebb, ám az emelkedő részvények száma így is közel kétszerese volt a csökkenőkének. Később folytatódott a néhány pontos ingadozás, és a nap végérére mind a három index nulla-egy százalékkal emelkedett. A Dow Jones 0,6, az S&P-500 és a Nasdaq 0,9-0,9 százalékkal araszolt feljebb, mégis közel 10-11 hónapos csúcsra nőttek, sőt a Nasdaq el is érte 11 havi maximumát. A kockázatkerülés jegyében az arany árfolyama tovább menetelt: a nemesfém jegyzése áttörte az 1000 dolláros, pszichológiailag is fontos ellenállást, s a nap folyamán e szint felett cserélt gazdát. Az olaj 4 százalék feletti mértékben drágult. Eközben a dollár euróval szembeni jegyzése váratlanul nagyot lódult, elérve az 1,45-ös szintet. A Kraft hét végi ajánlata a Cadburyre visszahozta a reményeket, hogy magához térhet az akvizíciós piac, ennek azonban egyelőre nem az 6 százalékkal zuhanó vevőjelölt, hanem a 38-cal dráguló felvásárlási célpont örülhetett. A General Electricet semlegesről túlsúlyozásra minősítette fel a JP Morgan, amit 4,5 százalékos drágulással hálált meg a részvény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!