Tóth Zoltán vezérigazgató kedden bejelentette a dolgozóknak, hogy a Cashline brókercég megszűnik, az ügyfeleket a Buda-Cash brókerház veszi át állomány-átruházás keretében. Az erről szóló dokumentumokat ma benyújtották a PSZÁF-nak.

Az állományátruházás mintegy három hónapot vesz igénybe - hangzott el a tájékoztatón, ahol a Cashline fő tulajdonosa nem jelent meg - értesült a Napi Gazdaság Online.

Pintér Zoltán, a Buda-Cash elnöke lapunknak elmondta, hosszú tárgyalás után állapodtak meg az átruházásról.

A Buda-Cash jelenleg az 5-6-ik a BÉT forgalmi listáján, és úgy gondolják, hogy a lépés hatásrára egy-két helyet előrébb tudnak ugrani.
Legutóbb a Hamiltont vették át, ahol az volt a tapasztalat, hogy nagyobb forgalmat generáltak az ügyfelek a Buda-Cashnél, mint a korábbi cégnél.

A Cashline-nal kapcsolatban Pintér nem számít ilyen aktivitás-növekedésre, mivel konkurens brókercégnek számítottak, így az sem várható el, hogy az ügyfelek száz százaléka átmenjen.

Bár a brókerek egy része már keresett magának más álllást, Pintér hangsúlyozta, hogy mindenkivel egyénileg fognak beszélni, a brókerekre és a back office-ra is szükségük van.

Albrecht Ottó, a Cashline tulajdonosa lapunknak elmondta, az elmúlt időszakban a tőzsdén tapasztalható forgalomcsökkenés, a különadó illetve a magán-nyugdíjpénztárak megszűntetése fényében nem lát növekedési lehetőséget a piacban. Ahol lát, az a private equity: a cégfelvásárlások ígéretes terepet jelenthetnek. Albrecht megtartja a Pannergyben, a Synergonban és a Rubicomban lévő részesedését.

Az ügyfélátadási megállapodás információink szerint az ilyen üzleteknél szokásos módon nem egyösszegű vételárat tartalmaz, hanem függ az átadott ügyfelek által generált jövőbeni forgalomtól is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!