Az Egyesült Államok befektetőinek derűlátását semmi nem tudta elhomályosítani csütörtökön, sem a New York-i értéktőzsde elnökének lemondása, sem az ország keleti partjait elérő Isabel hurrikán. Az optimizmust több makrohír is alátámasztotta, amelyek közül a leglényegesebb talán a friss munkanélküliek számának a vártnál nagyobb mértékű csökkenése volt. Megörült a piac annak is, hogy a Conference Board által számított, úgynevezett vezető gazdasági mutatók indexe augusztusban tovább emelkedett, s ezzel már négy egymást követő hónapban nőtt a mutató értéke. Szintén biztató volt a General Motors bejelentése, miszerint sikerült megállapodásra jutnia az autógyári munkások szakszervezetével. A pénzügyi szektornak a Bear Sterns adott némi támogatást, miután a befektetési bank negyedéves nyeresége az elemzői jóslatokat meghazudtolva közel a duplájára ugrott. A Merrill Lynch szintén megörvendeztette a befektetőket, mégpedig azzal, hogy újra felvette a megfigyelt papírok listájára a Citigroup-részvényeket, méghozzá rögtön vételre ajánlva az instrumentumokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!