Tízezer adsl-ügyfelet vesz át az econet-leány

Közel ötven százalékkal emelkedhet az econet-leányvállalat Externet előfizetőinek tábora, miután a cég megállapodott a TVnet Kft. tízezer ügyfelének átvételéről.
NAPI, 2007. december 3. hétfő, 08:12
Fotó:

A Napi Gazdaság cikke

Minden bizonnyal kelendőbbé teszi majd a jövő év elejére ígért tőzsdei bevezetés során az Externet papírjait az a pénteki bejelentés, mely szerint az econet leányvállalata megállapodást kötött a TVnet Számítástechnikai Kft.-vel annak mintegy tízezer adsl-előfizetője átvételéről. A tranzakcióval ugyanis közel 50 százalékkal, 30 ezer fölé emelkedik a jelenleg valamivel több mint 20 ezer előfizetővel rendelkező Externet ügyfeleinek tábora.

Az ügyfélszerződések átvételéért maximum 400 millió forintot fizet a társaság, annak pontos összege az Externettel ténylegesen szerződést kötő előfizetők számától függ majd. Az adsl-előfizetőknek ugyanis új megállapodást kell kötniük az Externettel, ám a korábbi tapasztalatok alapján az ilyen ügyfélátvételek esetén kevesebb mint tízszázalékos a lemorzsolódási arány - tudtuk meg Balázs Csabától, az econet igazgatóságának elnökétől.

Az Externet az április 30-áig kifizetendő vételárat részben saját forrásokból, részben az átvételre kerülő előfizetésekből származó árbevételből és banki forrásokból finanszírozza, utóbbit - amennyiben szükséges - a későbbiekben tőkepiaci eszközökkel szeretné kiváltani.
Piaci szakértők szerint az egy ügyfélért fizetett 40 ezer forint nem mondható soknak, s a tőzsdei befektetők is hasonlóan értékelhették az üzletet, a részvények árfolyama pénteken ugyanis 2,5 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK