Tízezer befektetési alap engedélyét vonták vissza

A kínai felügyelet tízezer befektetési alap engedélyét vonta vissza tegnap; a leszámolás része egy nagyobb kampánynak, amellyel az alulszabályozott kínai alapkezelői piacot akarják egy kicsit rendbe rakni.
portfolio.hu, 2016. augusztus 2. kedd, 17:36
Fotó: Reuters

A Reuters szerint a hedge fund-piacon káosz lett úrrá, ahogy a kínai vagyonkezelők lázas átalakításba kezdtek még az év elején, hogy az új szabályoknak megfeleljenek.

A kínai alapkezelői szövetség (AMAC) szerint olyan alapkezelőktől vonták vissza az engedélyt, amelyeknek esze ágában sem volt valódi vagyonkezelési tevékenységet végezni. Néhány piaci szereplő ezek közül illegális tevékenység finanszírozására gyűjtött pénzt.

Az igencsak engedékeny szabályok júliusban léptek életbe és elvárják az alapkezelőktől, hogy közzétegyék a befektetéseik kockázatait, a befektetőik kilétét ellenőrizzék, és külön számlát hozzanak létre, ahol az alap vagyonát tartják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK