A DJIA 2,8 százalékkal 10 018, a Nasdaq Composite 3,1 százalékkal 2159, az S&P-500 ugyanennyivel 1060 pontra emelkedett.

A Dow június 28. óta nem zárt tízezer fölött - ezúttal a pénzügyi szektor mellett a tech- és energiapapírok is lendületet adtak. A Wall Streeten a State Street Corp. bejelentése is lelkesítette a befektetőket: a bank az elemzői várakozásokat bőven meghaladó második negyedévi profitprognózist tett közzé.

Erősödtek a kiskereskedelmi cégek papírjai is, a bevásárlóközpontok nemzetközi szervezete (ICSC) arról számolt be ugyanis, hogy az amerikai láncok forgalma 2006 óta nem látott gyorsasággal nőtt.

Az is javíthatta a befektetők hangulatát, hogy az amerikai pénzügyminiszter, Timothy F. Geithner a tárca dolgozóinak tartott beszédében kijelentette: "sok kihívás vár még ránk, de feljövőben vagyunk, orvosoljuk a krízis okozta károkat" és újra növekszik a gazdaság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!