Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 384,47 pontos, 1,08 százalékos csökkenéssel, 35 373,59 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott a pénteki záráshoz képest - összesített az MTI.

Nem volt túl jó napjuk a tőzsdéknek, Európában is mínuszokat lehetett látni. A múlt heti törökországi bizonytalanság után most főleg az olasz belpolitikai helyzet miatt teljesítenek gyengén a tőzsdék - mondta Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en. Kérdés, hogy kedden, amikor kinyit a londoni és az amerikai piac is, változik-e a helyzet. A magyar piacon az OTP és a Mol húzta vissza a BUX-ot, a Magyar Telekom és a Richter kis pluszokat tudott felmutatni, de egyikük esetében sem volt nagy elmozdulás - mondta a vezető elemző.

A Mol 44 forinttal, 1,68 százalékkal 2580 forintra gyengült, 664,5 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 185 forinttal, 1,85 százalékkal 9815 forintra esett, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,72 százalékkal 420 forintra erősödött, forgalma 183,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,28 százalékkal 5340 forintra nőtt, forgalmuk 382,8 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4099,51 ponton zárt hétfőn, ez 1,74 pontos, 0,04 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva. (Ez még csak a kezdet, a helyzet tovább romolhat - ezt a cikket olvasta már?)

Gyengüléssel zártak a nyugat-európai piacok

A vezető európai tőzsdemutatók mínuszban fejezték be a napot hétfőn, amikor bankszünet miatt zárva volt a londoni börze - írta az MTI.

A frankfurti DAX-30 mutató 0,58 százalékkal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,61 százalékkal gyengült a pénteki záróértékéhez képest.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 indexe 0,83 százalék csökkenéssel, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,22 százalék mínuszban zárt.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,14 dollár (1,49 százalék) csökkenéssel, 75,33 dolláron állt.

Hétfőn nem volt kereskedés a New York-i értéktőzsdén nemzeti ünnep miatt.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!