A befektetők örömmel nyugtázták, hogy a világ legnagyobb cementgyártója, a francia Lafarge megegyezett az egyiptomi Orascom Cement megvásárlásáról, 8,8 milliárd euró értékben. Szintén a cégegyesülési remények hajtották fel a bányaipari részvények árfolyamát. A bankok lejtőre kerültek, miután a svájci UBS bejelentette, hogy a subprime-válság miatt további 10 milliárd dolláros leírásra kényszerül, a negyedik negyedévet és a 2007-es esztendő egészét pedig veszteséggel zárja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!