Tízmilliárd feletti OTP veszteség Ukrajnában

Az OTP ukrán leánybankja 565 millió hrivnyás veszteséget termelt a második negyedévben.
NAPI, 2009. július 29. szerda, 14:05
Fotó:

Az ukrán számviteli standardok szerinti veszteség forintban meghaladja a 13,6 milliárdot, azonban a befektetők inkább a nemzetközi standardok szerint számokra kíváncsiak a leányvállalat esetében. A veszteség a Bloomberg tudósítása szerint nagyrészt a rossz hitelekre képzett céltartalékoknak tudható be.

Az OTP ukrán bankja az első negyedévben nemzetközi számviteli standardok szerint 9 milliárd forintos veszteséget termelt. A 90 napon túl késedelmes hitelek

aránya 4,7 százalékról 10,4 százalékra nőtt az első negyedév során.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK