Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Júniusban 36 milliárd forintot buktak a Befektetési Alapkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai - derül ki a szervezet legfrissebb jelentéséből. A legnagyobb veszteségeket (összesen közel 31 milliárd forintot) érthető módon a részvényalapok szenvedték el. A tiszta részvényalapok 4 milliárd forintot, a részvénytúlsúlyos alapok pedig 26,6 milliárd forintot buktak. Érdekes, hogy bár elvileg ez utóbbi kategóriába tartozó alapok kevésbé kockázatosak, mégis ugyanúgy valamivel 10 százalék feletti veszteséget szenvedtek el, mint a tisztán részvényekből álló portfóliók. Az elvileg még biztonságosabbnak számító kötvényalapok sem tündököltek az elmúlt hónap során, igaz, veszteségeik nem érték el az egy százalékot. A befektetési alapok vagyonát azonban nem csak a veszteségek, hanem a folytatódó tőkekivonás is csökkentette - a befektetők összesen 43 milliárd forintnyi tőkét vontak ki a Bamosz tagok által kezelt alapokból. Ezzel a szervezet tagjai által kezelt vagyon 3010 milliárd forintra olvadt, sőt figyelembe véve a hónap vége óta eltelt időszak eseményeit, mostanra már minden bizonnyal a háromezermilliárdos határ alá is esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!