A közelmúltban zárult éves járműbeszerzési tenderen négy cég kapott megbízást összesen több mint 1000 darab jármű leszállítására. 700 nyerges vontatót a DAF és a Volvo készíthet el a Waberer's számára, míg 348 pótkocsi a Kögel és a Schmitz üzemében kerül le a gyártósorról 2018 októberéig. A budapesti központú beszerzés összértéke közel 19 milliárd forint.

A vontató beszerzési tender 6 meghívottja közül a DAF 400, a Volvo pedig 300 db nyerges vontatóval nyert szállítási lehetőséget, mely megrendelésnek köszönhetően a cseréken túl 100 új járművel bővül a Waberer's magyarországi bázisú, nemzetközi fuvarozásban részt vevő vontató flottája. A pótkocsi beszerzés 5 pályázója közül a Kögel (278 db pótkocsival) és a Schmitz (70 db pótkocsival) írhat alá gyártási szerződést a kiíróval - írja közleményében a cég.

A vállalat állítása szerint a kiválasztott EURO6-C emissziójú vontatók az elérhető legkorszerűbb, újgenerációs diesel motorok hajtják. A szállítóeszközök új sofőrkényelmi és biztonságtechnikai berendezésekkel lesznek felszerelve: ilyen például az állófűtés és állóklíma, az adaptív és prediktív tempomat, valamint a sávelhagyást figyelő és riasztó rendszer.

A cég a tavalyi Link akvizíciónak köszönhetően immáron nem csak Magyarországon, hanem várhatóan Lengyelországban is. A 2017 szeptemberében kiírt meghívásos pályázatot a következő hetekben szerződéskötések követik, majd 2018. február és október között folyamatosan forgalomba állnak a vontatók.

A Waberer's International Nyrt. árbevétele a harmadik negyedévben 182,3 millió euróra nőtt, 23,3 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakit.

A fotó forrása: Waberer's.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!