Tíznapos mélyponton a Nikkei

Az export csökkenésétől való félelem mozgatta a tokiói tőzsdét.
NAPI Online, 2006. augusztus 7. hétfő, 08:23
Fotó:

Lehúzták a tokiói tőzsdeindexet az exportőrök, mivel a befektetők attól tartanak, hogy az Egyesült Államokban szűkül a fogyasztói kereslet, ami visszavetheti az importot.
A Toyota elvesztette a kereskedés elején megszerzett többletét, és 0,8 százalékos csökkenésben zárt, részben az előbbiek, részben a pénteken közzétett kiemelkedő nyereségadat nyomán beindult vásárlások utáni profitkivét miatt. A Nikkei 2,23 százalékos mínuszban, 15 154,06 ponton zárt, július 27-e óta a legalacsonyabb szinten, a TOPIX 2,01 százalékkal, 1540,12 pontra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK