Több lett az aktív ügyfél a mobilpiacon

Az aktívok száma emelkedett, de a az előfizetők száma visszaesett a magyar mobilpiacon augusztusban. Továbbra is a T-Mobile a piacvezető.
Kővári Dániel, 2010. szeptember 16. csütörtök, 14:39
Fotó:

Augusztusban közel 10 ezerrel 11,808 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma, ugyanakkor a forgalmat generáló ügyfelek száma az előző hónaphoz képest 25 ezerrel 10,833 millióra nőtt - jelentette be a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A gyorsjelentés szerint múlt hónapban 100 főre 118,0 SIM-kártya jutott. Ez az érték csökkenésnek tekinthető, bár a SIM-kártyák számára nem igazán lehetett trendvonalat illeszteni.

Augusztus végére a T-Mobile részesedése a júliusi 43,42 százalékról 43,46 százalékra, a Vodafoné 21,95 százalékról 22,02 százalékra emelkedett, míg a Telenoré 34,63 százalékról 34,52 százalékra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK