"Javított" a Rába, a cég a tavalyi közel közel 4 milliárdos üzemi veszteség után az idei első kilenc hónap alatt 1,9 milliárd forintos veszteséget termelt üzemi szinten. (Eközben árbevétele negyedével 33 milliárd forintra emelkedett). Jó hír azonban, hogy a veszteség egyre csökkenő tendenciát mutat, az első három hónap 983 milliós mínusza, és a második negyedév 535 milliós vesztesége után az elmúlt időszak már csak 369 milliós veszteséget hozott. A pénzügyi tevékenység is tetemes 1,6 milliárdos veszteséget hozott, így a győri cég nettó eredménye 3,3 milliárd forintos veszteséget mutatott. Biztató hír a cég részvényeseinek, hogy a társaság sikeresen teljesítette a minimális célkitűzést és a - ha nem is túl nagy, de pozitív EBITDA eredményt termelt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!