Több mint százszor lopott a Quaestor-pénzből az egyik vezető

Tóth Bertalan MSZP-s képviselő még december elején arról kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tudják-e már, pontosan hova tűnt a Quaestor-kötvényesek vagyona. Polt válaszában azt állítja: az ügyben érintett egyik terhelt hat és fél év alatt több mint száz alkalommal lopott a cégcsoport egyik cégének vagyonából.
portfolio.hu, 2015. december 18. péntek, 08:47
Fotó: Napi.hu

Polt Péter válaszában annyit közölt, hogy megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított a Quaestor-csoport egyik cégének vagyonából egymilliárd forintot meghaladó mértékű készpénzt tulajdonított el hat és fél év alatt, mindezt több mint száz alkalommal.

Ez tehát azt jelenti, hogy alkalmanként átlagosan 10 millió forintot lopott ki a cégből.

Polt annyit még elárult, hogy a Quaestor-ügyben szintén gyanúsítottként kihallgatott másik vezető segítséget nyújtott a pénzt eltulajdonító másik vezetőnek azzal, hogy a "készpénzfelvételről valótlan jogcímre alapozva állított ki bizonylatokat".

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK