BUX
37211

Több MoneyMaxx az Állami Nyomdában

Az Aegon MoneyMaxx Expressz Befektetési Alap szerdán 3,54 százalékra növelte az Állami Nyomda Rt.-ben meglévő részesedését a korábbi 2 százalékról - jelentette be az Aegon Alapkezelő a Magyar Tőkepiac mai számában.

NAPI Online, 2006. április 7. péntek, 08:10

Ismeretes: az Állami Nyomda március végi bejelentése szerint a közgyűlést megelőző tulajdonosi megfeleltetés nyomán tudomására jutott, hogy a HansaBank Estonia nevű tallinni székhelyű bank 6,8 százalékos befolyást szerzett a társaságban. A tulajdonosi megfeleltetés szerint jelenleg négy öt százaléknál nagyobb befolyással rendelkező tulajdonosa van a Nyomdának, Erdős Ákos 12,4 százalékkal, a Royalton Investors Three Ltd. 11,92, a Genesis Emerging Markets Opportunities Fund 8,01 százalékos részesdéssel és a HansaBank. A HansaBanknak egyébként mint 5 százaléknál nagyobb tulajdonosnak önállóan is be kellett volna jelentenie részvényszerzését.

Az elsőbbségi részvényekre jutó prémium osztalék kifizetését követően összesen 757 millió 667 ezer forintnyi osztalékra tett javaslatot a társaság igazgatósága az Állami Nyomda március végi rendes éves közgyűlésén. Ez papíronként 510 forint kifizetését jelenti, ami az osztalékvárakozások maximumát jelenti. A társaság ősszel elfogadott stratégiájában még az szerepelt, hogy az adózott eredmény maximum 50 százalékát osztják majd fel a részvényesek között, azonban egy év eleji döntéssel az igazgatóság visszatért a magasabb kifizetési politikához. Ennek értelmében a vezetés akár a nettó profit 80 százalékát is feloszthatja a részvényesek között, tehát a mostani javaslat ennek felső határát jelenti.