Az OPEC csütörtöki előrejelzésében napi 120 ezer hordóval emelte a kőolaj világpiaci keresletére vonatkozó jövő évi növekedési előrejelzését, és így 2011-ben napi 1,17 millió hordóval nagyobb olajigényt vár az ideinél. Ezzel jövőre 86,95 millió hordós napi keresletet valószínűsít az idei 85,78 millió hordóval szemben. Az OPEC saját olajára is nagyobb keresletet vár 2011-ben az eddigi előrejelzéseknél: most mintegy 400 ezer hordóval emelte a prognózist, napi 29,19 millió hordóra. Az OPEC-en kívüli olajtermelők kínálati előrejelzését ugyanakkor az idei és a jövő évre is napi 70 ezer hordóval visszavette az eddigi előrejelzéseihez képest az OPEC.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!