Erősödött szerdán a forint a bankközi devizapiacon, az euró jegyzése 265,80 alatt is megfordult. Délután háromnegyed öt tájban 265,90 körül állt az árfolyam, míg a dollár egysége 194,40, a svájci franké 181,70 forintnál járt. A régiós devizáknak, köztük a forintnak egyrészt az adott támaszt, hogy a görögországi válságkezelő csomag folytatása a vártnál valamivel nagyobb, 4,8 milliárd eurós megszorítást tartalmaz - mondta a Napinak Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: az is segített, hogy a lengyel jegybankelnök közölte, a monetáris politika alakítói elkezdhetnek a szigorításon gondolkodni, hiszen 2012-ig 3,5 százalékra gyorsulhat az infláció. A régiós erősödésben átmeneti döccenőt okozott viszont, hogy Angela Merkel német kancellár közölte, a görög miniszterelnökkel pénteken folytatandó tárgyalásának napirendjén nem szerepel a pénzügyi segítségnyújtás kérdése. Karsai hozzátette: az euró dollárjegyzése szűk sávban ingadozott, a kurzus 1,36 alatt és 1,3660 felett is megfordult, ám e téren igazán érdekes az itteni idő szerint este nyolckor megjelenő Fed-jelentés, a Bézs Könyv lesz.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!