A befektetők a hétfői kamatdöntésre, illetve inflációs adatra várnak, ennek köszönhetően alacsony a forgalom a bankközi devizapiacon. A forint a nagy nihilben ugyanakkor erősödni tudott: az euró jegyzése reggeli 278 forint körüli szintről 277,50 forintig süllyedt. Kereskedők szerint jegybank hétfőn kemény hangú kommentben figyelmeztet majd a növekvő infláció veszélyeire, amivel a kamatemelések folytatódását sejteti. Ennek nyomán 272,50-ig, majd akár 270-ig is erősödhet a forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!