A társaság 3,35 milliárd dolláros, részvényenkénti 9,94 dolláros nyereséget produkált, az egy évvel ezelőtti 2,89 milliárdos profitot és 8,75 dolláros részvényenkénti eredményt követően.

A keresőóriás 11,58 dolláros kiigazított részvényenkénti eredményt (EPS) ért el, 11,01 milliárdos árbevétel mellett. Az elemzők 10,65 dolláros EPS-adatot vártak, 11,12 milliárd dolláros árbevétel mellett. 2012 első negyedében 10,08 dolláros részvényenkénti eredményt, és 8,1 milliárd dolláros árbevételt ért el a cég.

A társaság részvénye közel 3 százalékkal drágult a zárás utáni elektronikus kereskedésben.

Több jelentős tőzsdei cég is csütörtökön ismertette első negyedéves eredményeit, így például a Bank of America, a Morgan Stanley, vagy a Verizon, és noha a várakozásokra többen rácáfoltak kedvező eredményeikkel, volatilis kereskedésben gyengültek a főbb amerikai tőzsdeindexek csütörtökön. A Dow Jones IA és az S&P 500 index valamivel több mint fél százalékot, a technológiai papírok dominálta Nasdaq viszont jóval 1 százalék fölött veszített előző napi záróértékéből, részben olyan hírek hatására, mint az Apple célárcsökkentése, vagy a Nokia forgalomesése. A vártnál rosszabb heti munkanélküliségi, feldolgozóipari és Conference Board adat is lefelé befolyásolta az árfolyamok mozgásirányát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!