Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A korábbi 7200 forintról 8000 forintra emelték az Erste Bank elemzői az OTP részvények célárfolyamát. Lépésüket elsősorban az indokolta, hogy a magyar eszközök javuló kockázati megítélése miatt értékelési modelljükben csökkentették a kockázatmentes kamatlábra adott előrejelzésüket. Ugyanakkor nem változtattak korábbi, tartást javasló besorolásukon.

Az elemzés kiemeli, hogy az első félévben jelentősen javult az OTP profitabilitása, elsősorban a csökkenő kockázati költségek eredményeként. Mivel a menedzsment szerintük elég biztos abban, hogy a jutalékbevételek alacsonyabb szintje tartósabb lehet a banknál, a modellben ennek megfelelő változtatásokat hajtottak végre. Ugyanakkor úgy vélik, hogy költségoldalon további emelkedés várható. Az Erste szakértői szerint az év vége előtt Magyarországon már tapasztalni lehet majd a jelzálog hitelezés volumenének növekedését.

Úgy vélik, az OTP tőkehelyzete stabil és a jövőben tovább erősödhet. Az előrejelzésben nem vették figyelembe, hogy a bank akvizíciókat hajthat végre. Ugyanakkor megemlítik, hogy az OTP készül bevásárlásokra azokban az országokban, ahol már most is jelen van, azonban megítélésük szerint tőkeellátottsága lehetővé teszi a tervezett akvizíciókat.

Az elemzők hatalmasat emeltek az OTP idei, jövőre és 2018-ra várható eredményén. A friss előrejelzés szerint idén részvényenként 753, jövőre 735, 2018-ban pedig 755 forintos eredményt érhet el az OTP, ez nettó profit szintjén 197, 192,5, illetve 197,6 milliárd forintot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!