Többet ér az OTP, de venni nem kell

Az Erste Bank elemzői 8000 forintra emelték az OTP részvények célárfolyamát, azonban még mindig csak tartásra javasolják azokat.
Napi.hu, 2016. október 11. kedd, 10:43
Fotó: Napi.hu

A korábbi 7200 forintról 8000 forintra emelték az Erste Bank elemzői az OTP részvények célárfolyamát. Lépésüket elsősorban az indokolta, hogy a magyar eszközök javuló kockázati megítélése miatt értékelési modelljükben csökkentették a kockázatmentes kamatlábra adott előrejelzésüket. Ugyanakkor nem változtattak korábbi, tartást javasló besorolásukon.

Az elemzés kiemeli, hogy az első félévben jelentősen javult az OTP profitabilitása, elsősorban a csökkenő kockázati költségek eredményeként. Mivel a menedzsment szerintük elég biztos abban, hogy a jutalékbevételek alacsonyabb szintje tartósabb lehet a banknál, a modellben ennek megfelelő változtatásokat hajtottak végre. Ugyanakkor úgy vélik, hogy költségoldalon további emelkedés várható. Az Erste szakértői szerint az év vége előtt Magyarországon már tapasztalni lehet majd a jelzálog hitelezés volumenének növekedését.

Úgy vélik, az OTP tőkehelyzete stabil és a jövőben tovább erősödhet. Az előrejelzésben nem vették figyelembe, hogy a bank akvizíciókat hajthat végre. Ugyanakkor megemlítik, hogy az OTP készül bevásárlásokra azokban az országokban, ahol már most is jelen van, azonban megítélésük szerint tőkeellátottsága lehetővé teszi a tervezett akvizíciókat.

Az elemzők hatalmasat emeltek az OTP idei, jövőre és 2018-ra várható eredményén. A friss előrejelzés szerint idén részvényenként 753, jövőre 735, 2018-ban pedig 755 forintos eredményt érhet el az OTP, ez nettó profit szintjén 197, 192,5, illetve 197,6 milliárd forintot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK