Délután fél öt tájban az euró egysége 264,50-en állt - igaz, délelőtt megfordult ennél egy forinttal lejjebb, kora délután pedig szűk két forinttal feljebb is.

Az ING Bank devizaüzletágának vezetője szerint az erősödés mögött nem állt különösebb ok, a piac tipikus év végi volatilitást mutat, árfolyamtrendről nem lehet beszélni.

A dollár mindemellett erősödött az euróhoz mérten, a keresztárfolyam 1,39-re süllyedt, így az amerikai deviza forintkurzusa 190,40-re kúszott fel, ami bő öt forinttal meghaladja az egy nappal korábbit.

A svájci frank ugyanakkor a napok óta tartó erősödés után gyengülésbe váltott a dollárral szemben, az alpesi deviza forintjegyzése pedig 2,5 egységet lejjebb ereszkedve 171,50-re változott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!