A HSBC növelte a 2010-es arany jegyzésre vonatkozó előrejelzését unciánként 1150 dollárra a korábbi 950 dollárról - adta hírül a Bloomberg. A nemesfém átlagosan 975 dollárt fog érni 2011-ben - közölte a bank. A HSBC növelte a jövő évi prognózisát az ezüstre, a platinára és a palládiumra is. Az arany jegyzése egy kissé csökkent a korábbi emelkedés után Londonban. A nemesfém spot ára 37 cenntel 1157,73 dollárra esett. A kőolaj ára szintén zsugorodott. A januári határidős ára 46 százalékkal mérséklődött 73,47 dollárra hordonként a tengerentúli árupiaci tőzsdén.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!