BUX
37211

Többezer forinttal drágulhat a Mol? (új)

A társaság megszabadult a gázüzletág ballasztjától.

NAPI Online, 2006. április 7. péntek, 15:12

Egy pénteken közzétett elemzés szerint jelentősen drágulhat a Mol-részvény, egy brókercég ugyanis 29 940 forintba határozta meg a papír célárfolyamát, egy másik elemzés 26 500 forintról szól.


Háda Bálint, a Quaestor szakértője által jegyzett elemzés így kezdődik: "Csak olajozottan, nincs gáz!" Az elemző úgy véli, hogy a Mol árfolyamát az év hátralevő részében jelentős mértékben, a folyamatban lévő és a kilátásba helyezett akvizíciók is meghatározzák majd, mivel jelentősek az ezzel kapcsolatos várakozások. Emellett derűlátásra adnak okot a tavalyi számok, illetve az, hogy az organikus növekedés feltételei kedvezőnek tűnnek.


Az elemzés rámutat: a cég teljesítette korábbi stratégiájában kitűzött céljait. A gázüzletág részbeni értékesítése az üzletághoz kötődő legnagyobb kockázattól, az árképzésitől szabadította meg a Molt, amelyet jelenleg „tiszta” olajipari cégként értékelnek. A Quaestor a Mol-papír fair értékét 22 389 forintra teszi, a célárat pedig 29 940 forintban határozta meg.


Az ING 24 500 forintról 26 500-ra emelte az olajrészvény célárát, a magasabb olajárakra és finomítói marginokra, valamint a forint potenciális gyengülésére hivatkozva. A Concorde hírlevele által idézett elemzés fenntartja vétel ajánlását és megerősíti, hogy a régiós olaj és gázpiacon a Mol a "top pick"-je. Az ING vállalattal kapcsolatos politikai és a makroökonómiai aggodalmakat nem látja igazoltnak.


A Mol-papírok pénteken, bő egy órával a tőzsdezárás előtt 1,1 százalékos többlettel 23 850 forinton cseréltek gazdát.