Többletek a nyugat-európai börzéken

A tengerentúli erősödés kedvezően hatott a nyugat-európai részvényindexekre is: a páneurópai Dow Jones Stoxx 600-as mutató például háromhetes mélypontjáról fordult 0,8 százalékos többletbe.
NAPI Online, 2008. november 18. kedd, 19:08
Fotó:

Az olajszektor képviselői kiemelkedően szerepeltek, szemben a bankpapírokkal, míg a németországi autógyártók a nyertesek között foglaltak helyet. Az Alcatel-Lucent részvényei közel 5 százalékkal drágultak, miután a társaság közölte, hogy tárgyalásokat kezdett a Dassault Aviatonnal a Thalesban meglévő 20,8 százalékos pakettjének értékesítéséről. A profitfigyelmeztetés miatt pénteken megzuhant Nokia-papírok korrekciója folytatódott, az easyJet fapados légitársaság részvényeinek jegyzése viszont bő 9 százalékkal zuhant a nyereség megfeleződésének hírére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK