Többletek Nyugat-Európában is

A lendületes tengerentúli emelkedés is segített a vezető nyugat-európai részvényeknek, hogy keddi záróértékük felett zárjanak szerdán.
NAPI, 2009. augusztus 12. szerda, 19:25
Fotó:

Az olajipari cégek papírjai mindenütt jól szerepeltek, miután az energiahordozó jegyzése újra 70 dollár fölé került. Londonban a befektetőket a Bank of England azzal lepte meg, hogy a negyedéves inflációs jelentésében jelezte, a vártnál hosszabb ideig kitarthat még a kamattartási politika, azaz nem jó ideig nem készül monetáris szigorításra.

A BHP Billiton bányaipari cég által közölt profitzuhanás nem okozott meglepetést, így az osztalék növelését bejelentő társaság papírjai drágulni tudtak. A nyertesek közé iratkoztak fel a Royal Bank of Scotland részvényei is, miután a cég közölte, hogy pakisztáni leányvállalatának eladását tervezi.

Frankfurtban az E.On részvényei több mint 5 százalékkal drágultak azután, hogy az energiaipari csoport a második negyedévben bőven megduplázta nettó nyereségét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK