A legjelentősebb csökkenést a 3 és a 12 hónapos DKJ könyvelhette el: mindkettőben 3 bázisponttal csökkent a referenciahozam; az éven túli lejáratokban azonban egyedül az 5 éves kötvény benchmarkja változott - 1 bázosponttal esett. Ezen a héten 3 hónapos diszkont kincstárjegy, valamint a 2005/I és a 2007/D államkötvények aukciót tartja az ÁKK. A meghirdetett mennyiség a kincstárjegyből 25 milliárd, a kötvényekből pedig 30 milliárd forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!